latinica  ћирилица
05/08/2021 |  08:49 | Аутор: ТАНЈУГ

Сиднеј: Пет преминуло и рекорд у новим случајевима заразе

Власти у Сиднеју данас су извијестиле о најгорем дану пандемије ковид 19, са пет смртних случајева за 24 часа и рекордним порастом локалних инфекција, у тренутку када је граду на снази вишенедјељно закључавање као мјера сузбијања заразнијег делта соја корона вируса.
Сиднеј    (Фото:opusteno.rs) -
Сиднеј (Фото:opusteno.rs)

Четворо од пет преминулих особа нису биле вакцинисане, док је једна примила прву дозу, саопштиле су здравствене власти аустралијскеј државе Нови Јужни Велс, преноси Ројтерс.

- Молим вас, сада је тренутак да одлучно размислите о вакцинисању, а то се прије свега односи на старије који нису имунизовани - поручила је у Сиднеју, главном град ове државе и највећем граду Аустралије, највиша здравствена званичница Новог Јужног Велса Кери Чент.

Власти су такође најавиле једнонедјељно затварање од вечерас у региону сјеверно од Сиднеја, гдје се налази други по величини град државе Њукасл, након што су пријављени нови случајеви код становника и пронађени трагови вируса у канализацији.

Према данашњем извјештају, у Сиднеју је регистровано 259 нових случајева ковид-19, од 262 колико је пријављено у цијелом Новом Јужном Велсу, а премијерка државе Гледис Береџиклијан везала је стопу вакцинације за ублажавање рестрикција 28. августа, постављајући и циљ од шест милиона примијењених доза до краја мјесеца, што би обухватило половину одрасле популације државе у којој је до сада дато око четири милиона вакцина.