latinica  ћирилица
05/08/2021 |  09:08 ⇒ 18:22 | Аутор: РТРС

Појачана контрола свих учесника у саобраћају

Министарство унутрашњих послова Републике Српске спроводиће од сутра до 9.августа на подручју Републике Српске акцију контроле возача под дејством алкохола, опојних дрога и психоактивних лијекова.
Полиција Републике Српске  (Фото: mup.srpske) - Фото: Instagram
Полиција Републике Српске (Фото: mup.srpske)Фото: Instagram

- Полицијски службеници ће организовати контролне пунктове и контролисати и сва друга евентуална кршења законских одредби (превоз дјеце у возилу без сједалице, некориштење безбједносног појаса на предњем и задњем сједишту, кориштење мобилног телефона у вожњи и др.), остварујући вид контроле тзв. лијевак, а по принципу нулте толеранције - наведено је у саопштењу МУП-а.

Истичу да ће у дане извођења акције биће ангажовани и службени пресретачи и то управо на критичним правцима широм Српске.

- Акција се спроводи у оквиру кампање "Вози опрезно – путуј безбједно", а у циљу заустављања негативног тренда у погледу броја погинулих лица у саобраћајним незгодама.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске апелује на све учеснике у саобраћају, а посебно на возаче, да брзину кретања возила прилагоде условима и стању на путевима, те да не управљају возилом под дејством алкохола.