latinica  ћирилица
17/08/2021 |  09:22 | Аутор: СРНА

Ујић: Очекује се повећан прилив миграната из Авганистана

Директор Службе за послове са странцима БиХ Слободан Ујић изјавио је да се очекује повећан прилив миграната из Авганистана и на балканској рути.
Слободан Ујић - Фото: СРНА
Слободан УјићФото: СРНА

- Незахвално је говорити о било каквим бројкама, али усљед свега што видимо да се дешава у Авганистану, природно је да очекујемо повећан прилив миграната - рекао је Ујић за Глас Српске.

Он је навео да, према оперативним информацијама, велики број избјеглица бјежи из Авганистана пред најездом Талибана и прелазе у Пакистан са намјером да се дочепају Турске, а потом Европе.

Ујић је нагласио да службеници институције на чијем је челу одговорно раде свој посао, додајући да сва лица која нелегално пређу границу и уђу на територију БиХ имају исти третман, без обзира на то одакле долазе.

Према његовим ријечима, велики број авганистанских избјеглица је већ прешао у Пакистан и да нема сумње да ће кренути путевима којим су прије њих ишли Пакистанци.

- Што се тиче оперативности и регистрације миграната, свакако ћемо бити још обазривији и заједно са другим безбједносним агенцијама наставити да поступамо одговорно и у складу са својим надлежностима - додао је Ујић.