latinica  ћирилица
26/08/2021 |  16:25 ⇒ 27/08/2021 | 07:17 | Аутор: РТРС

Додик са творцем Спутњика: Грађани Српске масовно изабрали руску вакцину (ФОТО/ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик примио је данас у Бањалуци директора Гамалеја Института из Москве и творца вакцине Спутњик професора Александра Гинцбурга.
Творац вакцине Спутњик у Бањалуци - Фото: РТРС
Творац вакцине Спутњик у БањалуциФото: РТРС

Додик је након састанка подсјетио да су се грађани Република Српска масовно опредијелили за руску вакцину Спутњик, те да је Српска имала успјешну сарадњу са компанијама и властима у Русији како би обезбиједила довољне количине вакцине.

- Највећи број грађана опредијелио се за руску вакцину - рекао је Додик.

Он је изразио задовољство приликом да угости професора Гинцбурга.

Гинцбург је навео да је на овом састанаку, као и са професорима Универзитета у Бањалуци разговарано о могућностима пружања помоћи у сузбијању ширења делта соја вируса корона.

- То смо објаснили и господину Додику. Ми смо разговарали и о заједничком раду на праћењу ситуације и развоју делта соја. Имамо подршку господина Додика, надамо се да ћемо даље радити заједно да спасимо и превентивно утичемо на народ Републике Српске и Русије - истакао је руски стручњак.

Састанку, који је одржан у згради Владе Републике Српске, присуствовали су и министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић, генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић и ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин.

Претходно је Гинцбург са делегацијом Научно-истраживачког центра Гамалеја посјетио бањалучки Медицински факултет на позив декана ове високошколске установе Ранка Шкрбића.