latinica  ћирилица
03/09/2021 |  17:24 ⇒ 21:52 | Аутор: РТРС

Шаровић: Идеја мирне дисолуције - тачка разлаза СДС-а и СНСД-а

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић напрасно се данас огласио саопштењем и поново се дотакао изјаве српског члана Предсједништва Милорада Додика у Сарајеву, након састанка са турским предсједником Ердоганом и наводног распакивања Дејтона.
Мирко Шаровић - Фото: РТРС
Мирко ШаровићФото: РТРС

У саопштењу наводи да је идеја мирне дисолуције, о којој Додик говори, тачка разлаза политика СДС-а и СНСД-а, јер како наводи Шаровић, то најопосанија замка за неспремну Републику Српску и да ће се они одлучно супроставити свакој иницијативи о мирној дисолуцији.

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић рекао је да га није брига с ким ће Додик разговарати али ја важно "шта је резултат његових разговора".

Додао је да је проблем што је Додик својом изјавом поручио да је Дејтон мртав и да је потребно ново политичко рјешење за БиХ, тражећи од Ердогана да се у ту тему укључи и посредује.

Он је истакао да је наивно вјеровање да постоје данас унутрашње околности и фактори који би дозволили и који би Републици Српској дали, у том новом политичком договору исто или више аутономности и надлежности него што то данас имамо.

- Напротив, узели би нам све или много више од тога што имамо и узели би нам управо ови који Додику сада одобравају овај пут и хвале његову иницијативу. Идеја мирне дисолуције је тачка разлаза наших политика јер ми у СДС сматрамо да је то најопосанија замка за неспремну Републику Српску и ми као странка ћемо се одлучно супроставити свакој таквој иницијативи - закључио је Шаровић.