latinica  ћирилица
12/09/2021 |  13:15 | Аутор: СРНА

Вучић: Са Додиком о Шмиту и судији Албанцу у Уставном суду БиХ

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да ће данас српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика обавијестити о свом разговору са Кристијаном Шмитом, те да од Додика жели да чује информацију о судији Албанцу којег предлажу за новог страног судију у Уставном суду БиХ.
Александар Вучић - Фото: СРНА
Александар ВучићФото: СРНА

- Нисам упознат са свим чињеницама, а желим да будем. То је наша уобичајена пракса. Србија и Српска имају најбоље могуће односе - рекао је Вучић новинарима у Краљеву.

Он је додао да ће на састанку бити ријечи и о јасеновачком спомен комплексу Доња Градина.

Вучић се осврнуо и на скандалозне оптужбе црногорског црногорског предсједника Мила Ђукановића да жели Црну Гору без Црногораца, и Косово и Метохију без Албанаца, те истакао да је та изјава подсвијест и аутопројекција Ђукановића.

- То проговара из њега оно што он жели одувек, а желео је Црну Гору без Срба, а то је суштина. Ја нити желим нити је могуће замислити Косово без Албанаца нити Црну Гору без оних који се изјашњавају као Црногорци - рекао је Вучић.

Он је додао да жели Црну Гору у којој ће живјети и Срби и Црногорци и Бошњаци и Албанци...

Осврнувши се на сутрашњу посјету њемачког канцелара Ангеле Меркел Београду, Вучић је рекао да је њен долазак велика част за Србију.

- Никада нећу лично заборавити колику нам је подршку дала 2015. године, када су Хрвати уводили санкције због миграната. Увек је подстицала ове инвестиције које имамо због представника немачке владе, нећемо заборавити ни допринос свих напретку Србије, индустријализацији Србије - рекао је Вучић.

Он је напоменуо и да идуће седмице иде у Турску да са предсједником Реџепом Тајипом Ердоганом разовара о односима о региону, те да је то веома важан састанак.