latinica  ћирилица
15/09/2021 |  09:45 ⇒ 11:16 | Аутор: СРНА

Републичкa управa за игре на срећу - Остварен рекордан приход

Републичка управа за игре на срећу је у осам мјесеци ове године прикупила рекордан приход од накнада за приређивање игара на срећу, наградних и забавних игара и пореза на добитке од игара на срећу у укупном износу од 41.588.946 КМ, што је за 50 одсто више у односу на исти период прошле године, изјавио је Срни в.д. директора Републичке управе за игре на срећу Александар Дошић.
Игре на срећу - Фото: илустрација
Игре на срећуФото: илустрација

Дошић је појаснио да је од тог износа, приход од накнада за приређивање игара на срећу, наградних и забавних игара износио 36.832.164 КМ, док је приход од пореза на добитке од игара на срећу износио 4.756.782 КМ.

- Приходи прикупљени у осам мјесеци ове године од накнада за приређивање игара на срећу, наградних и забавних игара и пореза на добитке од игара на срећу већи су за 68 одсто у односу на осам мјесеци 2019. и за, чак 133 одсто у односу на осам мјесеци 2018. године - прецизирао је Дошић.

Он је нагласио да је рекордан раст прихода забиљежен и поред чињенице да је већини приређивача игара на срећу у Републици Српској током марта и априла био забрањен рад због епидемије изазване вирусом корона.

Према његовим ријечима, осим рекордних прихода од накнада за приређивање игара на срећу, Републичка управа за игре на срећу забиљежила је и значајне резултате у сузбијању илегалног приређивања игара на срећу, што је примјетно кроз број издатих прекршајних налога.

- Тако су у осам мјесеци ове године, инспектори Републичке управе за игре на срећу издали 202 прекршајна налога приређивачима игара на срећу у Републици Српској, док је током цијеле прошле године укупно издато 116 прекршајних налога, што је посљедица одлучне борбе Републичке управе за игре на срећу против сивог тржишта - нагласио је Дошић.

Он је најавио да ће Републичка управа за игре на срећу и у наредном периоду наставити са интензивним спровођењем новог Закона о играма на срећу, који је од почетка примјене несумњиво донио позитивне ефекте у убирању буџетских прихода у Републици Српској и смањењу сиве економије.