latinica  ћирилица
16/09/2021 |  19:03 ⇒ 20:13 | Аутор: РТРС

Бањалука: На Сајму књиге уручене књижевне награде Златна Сова и Совица (ВИДЕО)

Трећег дана Међународног Сајма књиге у Бањалуци, у организацији Завода за уџбенике и наставна средства Републике Српске уручене су књижевне награде Златна Сова и Совица.
Међународни сајам књиге у Бања Луци - Фото: РТРС
Међународни сајам књиге у Бања ЛуциФото: РТРС

Златна сова уручена је аутору Бранку Станковићу, док је награда Совица, за најбољу књигу за дјецу, отишла у руке Сањи Клисарић.

Књига "Врежа" аутора Бранка Станковића тематизује питање зла у свијету, као и права на казну и освету над онима који су починили то зло.

Награда Златна сова временом је постала изузетно вриједна и превазишла је простор Републике Српске што је био њен првобитни циљ.

Топлу романескну, авантуристичку причу "Шушуова чудесна авантура" ауторке Сање Клисарић и добитнице овогодишње Совице, покреће чежња за досезањем небеске сфере и непознатих даљина, типичну за свако младо биће, у којој има нечег универзалног и онтолошког.

Награда "Совица" обухвата повељу уз хонорар од 1.000 КМ, као и штампање дјела у тиражу од 500 примјерака, од којих аутору припада 20.

Сутра, четвртог дана Међународног сајма књиге у Бањалуци, у организацији Гласа Српске заказана је додјела сајамских награда и признања.