latinica  ћирилица
17/09/2021 |  07:36 | Аутор: СРНА

Билећа: Ћоровићеви сусрети писаца

Културна манифестација Ћоровићеви сусрети писаца под називом "Српска проза данас"почиње данас у Билећи.
Ћоровићеви сусрети (фото: илустрација) -
Ћоровићеви сусрети (фото: илустрација)

У оквиру програма биће одржан округли сто "Књижевно дјело Драга Кекановића" у читаоници Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета", а потом ће услиједити промоција часописа "Нова Зора", зборника 2019. у издању "Просвјете".

Предвиђено је и отварање изложбе слика у Галерији "Просвјете" у 18.00 часова, а у 20.00 часова је академија и уручење награде "Светозар Ћоровић" у Дому културе "Јевто Дедијер".

Књижевну награду "Светозар Ћоровић" за 2021. годину добио је Петар Сарић, књижевник из Брезовице на Косову и Метохији, за роман "Клобук“, објављен у Српској књижевној задрузи из Београда.

У оквиру манифестације "Ћоровићеви сусрети" данас и сутра традиционално ће бити одржан и Међународни научни скуп историчара у Гацку, а ове године и у Фочи, речено је Срни у "Просвјети" из Гацка.

На скупу у Гацку данас ће у 9.00 часова свечано бити уручена награда из историје "Владимир Ћоровић" за 2021. годину Срђану Рудићу, научном савјетнику Историјског иститута у Београду за дјело "Босанска властела у 15. веку".

У Фочи ће сутра у 14.00 часова бити одржан Књижевно-историјски час на Богословском факултету.