latinica  ћирилица
17/09/2021 |  13:32 | Аутор: СРНА

Бијељина: Повећан број пацијената са тежим клиничким сликама

Епидемиолошка ситуација у Бијељини је нестабилна, повећан је број ковид пацијената са тежим клиничким сликама који се јављају у Болницу Свети Врачеви, гдје су на лијечењу 63 заражена лица, те је отворена болница ковид један, рекла је инфектолог у овој здравственој установи Александра Радојчић.
Болница "Свети Врачеви" Бијељина (фото:јзусветиврачеви) -
Болница "Свети Врачеви" Бијељина (фото:јзусветиврачеви)

Радојчићева је рекла новинарима да у болници ковид један има довољно расположивих мјеста, те да су спремни уколико буде повећања броја заражених који захтијевају болничко лијечење.

Она је навела да је, од 63 заражена пацијента на лијечењу, 11 на механичкој подршци, а готово сви остали су на кисеонику у мањим или већим дозама.

Радојичићева је рекла да у бијељинској болници нема много људи који су вакцинисани, а заражени, те додала да су то углавном особе са средње тешком клиничком сликом и нису животно угрожене.

Она је истакла до до сада није забиљежено да је умро неко од пацијената који је вакцинисан против вируса корона.

Радојчићева је рекла и да је у Бијељини сезонски грип годинама присутан у посљедњој седмици децембра и у јануару, тако да је то далеко.

- До сада смо имали прилику да се сусретнемо са ковидом и инфлуенцом, ковидом и варичелама и многим другим сезонским болестима које су се јављале упоредо са вирусом корона. Ми смо их третирали, нико није остао непрегледан, без обзира што смо били у тешким ковид условима - навела је Радојчићева.