latinica  ћирилица
17/09/2021 |  18:06 ⇒ 22:06 | Аутор: РТРС

У Окружном суду рочиште Зељковићу и још тројици осумњичених (ВИДЕО)

У Окружном суду Бањалука у току је рочиште директору Института за јавно здравство Браниславу Зељковићу и још тројици осумњичених.
Окружни суд - Фото: РТРС
Окружни судФото: РТРС

Због обимног материјала на 97 страна и око 570 доказа у поступку, рочиште Браниславу Зељковићу, директору Института за јавно здравство Републике Српске, и осталој тројици осумњичених за злоупотребе приликом набавки које је Институт проводио одгођено данас је у Окружном суду Бањалука.

Како сазнајемо одбрана је тражила помјерање јер је сматрала да би било неозбиљно приступити рочишту, прије претходног упознавања са материјалом.

Подсјећамо,Републичко јавно тужилаштво затражило је данас одређивање притвора Браниславу Зељковићу, директору Института за јавно здравство Републике Српске, те осталој тројици осумњичених за злоупотребе приликом набавки које је Институт проводио.

 У полицијској акцији, поред Зељковића, ухапшени су власник туристичке агенције "Travel 4 Fun" Саша Марковић, директор фирме "Promeding" Драган Дубравац и директор "Procontrola" Славко Бојић.

Ухапшени се сумњиче да су, користећи ванредну ситуацију, прибавили фирмама "Procontrol" и "Travel 4 Fun" знатну имовинску корист у поступцима јавних набавки које је проводио Институт.