latinica  ћирилица
17/09/2021 |  22:47 ⇒ 23:17 | Аутор: РТРС

Стевановић: Убијеђен сам да од притвора неће бити ништа (ВИДЕО)

Убијеђен сам да ће Суд усвојити наш приједлог, и да од притвора неће бити ништа, рекао је Милош Стевановић, бранилац Славка Бојића и Саше Марковића.
Милош Стевановић - Фото: РТРС
Милош СтевановићФото: РТРС

Окружни суд у Бањалуци има рок до сутра до 10.30 часова да одлучи да ли осимњичени Бранислав Зељковић, директор Института за јавно здравство Републике Српске, и остала тројица осумњичених остају у притвору.

Они се сумњиче за злоупотребе приликом набавки које је Институт проводио.

- Било је и више него исцрпљујуће, имали смо јаке дебате, судија је неколико пута смиривао тензије. Имамо паралелни двоструки поступак, јер исти предмет води и Тужилаштво БиХ и то од прошле године - поручио је Стевановић.  

Подсјећамо, Републичко јавно тужилаштво затражило је данас одређивање притвора Браниславу Зељковићу, директору Института за јавно здравство Републике Српске, те осталој тројици осумњичених.

У полицијској акцији, поред Зељковића, ухапшени су власник туристичке агенције "Travel 4 Fun" Саша Марковић, директор фирме "Promeding" Драган Дубравац и директор "Procontrola" Славко Бојић.

Ухапшени се сумњиче да су, користећи ванредну ситуацију, прибавили фирмама "Procontrol" и "Travel 4 Fun" знатну имовинску корист у поступцима јавних набавки које је проводио Институт.