latinica  ћирилица
17/09/2021 |  23:07 ⇒ 18/09/2021 | 07:20 | Аутор: РТРС

Адвокат Зељковића: Оно што му се ставља на терет нема елемената кривичног дјела (ВИДЕО)

Оно што се Браниславу Зељковићу, директору Института за јавно здравство Републике Српске ставља на терет нема елемената кривичног дјела, поручила је Јадранка Ивановић, бранилац Зељковића.
Јадранка Ивановић - Фото: РТРС
Јадранка ИвановићФото: РТРС

- Вечерас послије три дана малтретирања, и ових људи, и бранилаца, и Суда, и судске полиције, сазнали смо да се за исту ствар против истих људи води кривични поступак у Тужилаштву БиХ. Очекујем да ће Суд бити правичан и да ће донијети праведну одлуку - истакла је Јадранка Ивановић, бранилац Бранислава Зељковића. 

Окружни суд у Бањалуци има рок до сутра до 10.30 часова да одлучи да ли осимњичени Бранислав Зељковић, директор Института за јавно здравство Републике Српске, и остала тројица осумњичених остају у притвору. Они се сумњиче за злоупотребе приликом набавки које је Институт проводио.

- Убијеђен сам да ће Суд усвојити наш приједлог, и да од притвора неће бити ништа - рекао је Милош Стевановић, бранилац Славка Бојића и Саше Марковића, па још додао:

- Било је и више него исцрпљујуће, имали смо јаке дебате, судија је неколико пута смиривао тензије. Имамо паралелни двоструки поступак, јер исти предмет води и Тужилаштво БиХ и то од прошле године - поручио је Стевановић.  

Подсјећамо, Републичко јавно тужилаштво затражило је данас одређивање притвора Браниславу Зељковићу, директору Института за јавно здравство Републике Српске, те осталој тројици осумњичених.

У полицијској акцији, поред Зељковића, ухапшени су власник туристичке агенције "Travel 4 Fun" Саша Марковић, директор фирме "Promeding" Драган Дубравац и директор "Procontrola" Славко Бојић.

Ухапшени се сумњиче да су, користећи ванредну ситуацију, прибавили фирмама "Procontrol" и "Travel 4 Fun" знатну имовинску корист у поступцима јавних набавки које је проводио Институт.