latinica  ћирилица
18/09/2021 |  23:41 ⇒ 23:47 | Аутор: Агенције

Одбојкаши Србије без финала ЕП! (ФОТО)

Одбојкаши Србије поражени су од Италије 3:1 (29:27, 25:22, 23:25, 25:18) у полуфиналу Европског првенства. "Орлови" сутра играју против домаћина Пољске за треће мјесто, док се у финалу састају Италија и Словенија.
Србија - Италија (фото: eurovolley.cev.eu) -
Србија - Италија (фото: eurovolley.cev.eu)

Тако одбојкаши Србије неће одбранити титулу шампиона Европе освојену прије двије године у Паризу.

Бранилац трофеја није био на нивоу из, рецимо, четвртфинала када је бриљантном игром савладана Холандија.

Прије свих је Урош Ковачевић био ван ритма, јер су евидентно Италијани обратили посебну пажњу на српског љеворуког примача.

Италијани су сјајно сервирали преко Симонеа Ђанелија, док је из свих позиција бомбардовао високи Алесандро Микелето.

Но, Србија је у првом сету константно имала предност и у финиш је ушла са вођством од 21:19 и 23:21. Потом је имала двије сет-лопте, али их није искористила.

"Брејком" је предност преузела Италија и касније је у игри на разлику ипак дошла до освајања првог сета.

Водили су "орлови" и у првој половини другог сета, али је Италија серијом преокренула и некако сав моментум утакмице пренијела на своју страну.

Србија - Италија (Фото: eurovolley.cev.eu)

Иако је у финишу тог дијела поново било неизвјесно (19:19 и 21:21), поново су "азури" ухватили залет у прави час и стигли до великог вођства од 2:0 у сетовима.

Често је Србија на овом шампионату имала проблем да приведе крају сет у ком је водила, што се видјело у прва два сета.

Иако је дјеловало да ће тако бити и у финишу трећег, у ком је од 19:17 дозволила Италијанима да се врате у живот, Србија је ипак стигла до тренутка инспирације и продужетка наде.

Међутим, већ на старту четвртог сета је дозволила серију од 5:0 на сервисима Ђанелија и то је у "једносмјерну улицу" увело одлучујући дио овог сусрета.

Италијани су се у потпуности размахали, погађали из свих позиција и на крају рутински привели меч крају за пласман у финале.

Утакмицу за треће мјесто, између Србије и Пољске, сутра од 17.20, као и ону за златну медаљу, између Италије и Словеније од 20.20, преносиће наша Телевизија.