latinica  ћирилица
21/09/2021 |  10:27 | Аутор: СРНА

Гујон: За 10 дана кампање за заштиту имовинских права Срба у ФБиХ више од 500 позива

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон изјавио је да је за десет дана кампање Србије и Републике Српске за заштиту имовинских права Срба у Федерацији БиХ стигло више од 500 позива Срба, што је већ сада 10 одсто укупног броја људи који су се јавили током претходне 3,5 године.
Арно Гујон - Фото: Facebook
Арно ГујонФото: Facebook

Гујон је истакао да очекује да тај број расте још више у наредном периоду, захваљујући додатном оглашавању на друштвеним мрежама и ангажовању свакога у дијељењу ових информација.

- Хвала свима на великој подршци, наставићемо овим темпом у наредном периоду, нема одустајања - истакао је директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, која дјелује при Министарству спољних послова Србије.

У ФБиХ у току је усклађивање података о некретнинама катастра и земљишне књиге, такозвана хармонизација података, објављено је на сајту Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону.

Приликом овог процеса припадници српског народа могу да изгубе право на имовину, која је у њиховом власништву или посједу.

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону позива све припаднике српског народа поријеклом из ФБиХ који се налазе у дијаспори да се јаве на телефоне +387 55490940 или Вибер и Воцап: + 387 65 090-040.

Срби поријеклом из ФБиХ који се налазе у дијаспори могу да се обрате и путем мејла: banjaluka@rgurs.org, Фејсбука и Инстаграма @kancelarijezapravnupomoc.

Они могу да се обрате и Одбору за заштиту права Срба у ФБиХ на адресе: odborzazastitupravasrbaufbih@gmail.com или путем Фејсбука @srbiufederacijibih или Твитера TW @OdborF.