latinica  ћирилица
21/09/2021 |  14:40 ⇒ 14:40 | Аутор: СРНА

Шулић: Да има части и морала Бегић се више никада не би јавно огласио

Предсједник Младих социјалдемократа Денис Шулић сматра да би се Иван Бегић извинио да има образа, а да има части и морала више никада се не би јавно огласио након што је данас одборнике скупштине већине у Бањалуци назвао фашистима.
Денис Шулић -
Денис Шулић

- Постоје ствари које не морате посебно учити, оне које стичете одрастањем, васпитањем, социјализацијом, здравим разумом /уколико га имате/. Једна од њих је и да морате посебно пазити када некога називате фашистом. Не треба подсјећати да је први фашиста био Мусолини, а да се фашизам у разним облицима ширио Европом и свијетом, а персонализован је кроз Адолфа Хитлера или јужноамеричке диктаторе - објавио је Шулић на Фејсбуку.

Он је подсјетио да је јавност данас чула како одборник у Скупштини града Бањалука Иван Бегић, назива фашистима све одборнике Уједињене Српске, Социјалистичке партије, Демоса, одборнике националних мањина и одборнике СНСД-а у градском парламенту.

Шулић је нагласио да би Бегић морао да зна да је на овај начин све чланове ових странака и све гласаче који су их подржали на изборима назвао фашистима, јер су они гласајући за листе ових странака, према Бегићевој логици, они који подржавају фашисте.

- Дакле, за Бегића су фашисти више од 50 хиљада грађана Бањалуке који су ове странке подржали на изборима у Бањалуци. Оној Бањалуци, срцу Крајине, чији је народ звјерски убијан у Дракулићу, Шарговцу, Мотикама, оној Бањалуци која још плаче за стотинама хиљада одведених и страдалих у Јасеновцу. Преживјеле потомке људи те Бањалуке Бегић назива фашистима - нагласио је Шулић.

Он је навео да Бегић све то говори док се у позадини чују звона храма којег су Нијемци бомбардовали, а усташе наредиле да се до темеља сруши 1941. године.

- Да Бегић има знања то не би говорио, да има образа извинио би се, а да има части и морала, више никада се јавно не би огласио! Неће проћи много, а у јавност ће излазити функционери Бегићеве странке да говоре о туђој некултури, примитивизму и слично. Нико од њих тада, као ни данас, неће бити свјестан шта је данас њихов колега учинио у име свих њих, јер неке ствари нису научили, одрастањем, васпитањем, социјализацијом или здравим разумом - закључио је Бегић.