latinica  ћирилица
22/09/2021 |  10:31 ⇒ 13:15 | Аутор: РТРС

Вишковић: Захвалност градоначелнику Београда за подршку коју пружа институцијама Српске (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас са градоначелником Београда Зораном Радојичићем.
Вишковић у Београду - Фото: РТРС
Вишковић у БеоградуФото: РТРС

Вишковић се, након пријема који је градоначелник Београда уприличио за делегацију Српске, захвалио за све што Радојичић лично и град Београд чине за Српску и њене грађане.

Истакао је да јака Србија пружа сигурност Српској на сваком пољу и захвалио се Радојичићу и сарадницима на томе што су Српској увијек уступали просторе за одржавање манифестација.

- Хвала им на томе, јер је важно да одржавамо манифестације у граду који је центр српског народа. Осим тогам, градоначелник Радојичић је и лично допринео да многи грађани Српске добију здравствену помоћ у Београду, што је веома важно, посебно у вријеме короне, када је тај вирус направио пометњу и код нас и у читавом свијету - рекао је Вишковић.

Он је захвалио и Србији за сву несебичну помоћ коју пружа Српској.

Радојичић је истакао да му је задовољство и част што је данас био домаћин премијеру Вишковићу и делегацији Српске.

- Имамо много заједничких тема од интереса за српски народ с обе стране Дрине. Та ријека нас тренутно геостратегијски дијели, али нас све друго нас спаја. То се посебно односи на наш примарни заједнички интерес, а то је боља будућност Срба било гдје да живе, поготово у Републици Српској и Србији - рекао је Радојичић.

Он је нагласио да је као градоначелник срећан што се "Дани Српске" одржавају у Београду и што ће Српска своје потенцијале представити у још 10 градова Србије.

У делегацији Српске, осим премијера Вишковића, били су министар за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Клокић и шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић.

Састанком са градонaчелником Београда и предсједником Скупштине града Београда, данас је почела манифестација "Дани Српске у Србији", који ће трајати од 22. до 29. септембра и одржаваће се у 11 градова у Србији.