latinica  ћирилица
22/09/2021 |  13:36 ⇒ 16:01 | Аутор: РТРС

Вишковић позвао привреднике да инвестирају у Српску (ФОТО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић позвао је привреднике да инвестирају у Српску и истакао да ће Влада подржати сваку добру инвестицију, те да је Влада опредијељена да са свима сарађује на партнерској основи.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

Предсједник Владе рекао је на конференцији о инвестиционим потенцијалима Републике Српске да су збирне пореске стопе у Српској најниже у региону, те да олакшице за пословање представља и могућност ослобађања плаћања пореза и доприноса за новозапослне у трајању од 12 мјесеци.

- У име Владе Републике Српске и локалних заједница позивам вас да инвестирате у Српску. Стојимо на располагању за сваку пословну иницијативу и инвестицију - нагласио је Вишковић.

Порез на добит од 10 одсто, непорезива дивиденда и повољна цијена електричне енергије, представљају једне од кључних предности за инвестирање у Републику Српску, истакнуто је на конференцији о инвестиционим потенцијалима Српске, уз учешће представника више од 40 компанија.

У раду конференције о инвестиционим потенцијалима Републике Српске, која се данас одржава у Београду, учествују представници више од 40 компанија.

Неколико компанија већ је изразило интерес да потпише уговоре о улагању у пословне зоне на простору Подриња, најављено је на конференцији.

У Београду је одржана конференција "Инвестициони потенцијали Републике Српске".

Повезане вијести:

Вишковић на скупу о инвестицијама очекује конкретне договоре (ФОТО)