latinica  ћирилица
22/09/2021 |  15:42 ⇒ 15:51 | Аутор: ТАНЈУГ

Нападачу притвор због оптужбе за покушај убиства у аутобусу "Ласте"

Нападачу на путнике у аутобусу "Ласте", који је саобраћао на међународној аутобуској линији Дортмунд-Београд, на захтјев њемачког тужилаштва одређен је притвор.
Инцидент на аутопуту - Фото: bild.de
Инцидент на аутопутуФото: bild.de

Тужилаштво је затражило притвор јер га сумњичи за покушај убиства.

Нападач је песницама и ногама ударао двоје путника, уз пријетње да ће их убити, саопштила је њемачка полиција.

Полиција је саопштила да нема назнака да се радило о отмици аутобуса и наводи да нема назнака ни да је нападач дјеловао под дејством наркотика или алкохола.

Њемачки медији преносе да је 30-годишњи држављанин Србије, а ријеч је, како Тањуг сазнаје, о Фахрудину Кахровићу, који је у аутобус ушао у Франкфурту, напао једну жену и једног 20-годишњег путника.

Он је младића на поду ударао у лице песницама и ногама, усљед чега је нападнути задобио повреде.

Када је дошло до напада, возачи су зауставили аутобус, путници су истрчали, а нападача су обуздали возачи и поједини путници.

Према писању њемачких медија нападач је, у разговору са полицијом, тврдио да је наоружан, али то оружје, касније, није пронађено.

На то је реаговала њемачка полиција, која је на мјесто догађаја упутила специјалне јединице СЕК из Нирнберга, као и преговарачки тим за рјешавање талачке кризе.

Аутопут А9, између Хилполштајна и Грединга, био је више сати затворен за саобраћај у оба правца.

Након преговора преговарачког тима полиције возачи су могли да напусте аутобус.

Одмах потом услиједила је муњевита акција СЕК, која је, користећи и шок бомбе, савладала нападача у аутобусу и ухапсила.

Нападач је тврдио, како Тањуг сазнаје, да је добио поруку од Алаха да мора да нападне путнике, јер у супротном ће он бити нападнут.

Њемачка полиција је у сарадњи са Безбједносно - информативном агенцијом била у контакту са једним од возача, а тако и са нападачем.