latinica  ћирилица
22/09/2021 |  15:57 ⇒ 20:08 | Аутор: РТРС

У Српску стигло 25.000 доза друге компоненте Спутњика

У Републику Српску испоручено је нових 25.000 доза друге компоненте руске вакцина Спутњик, набављених за имунизацију становништва Републике Српске против ковида 19, а за које је средства обезбиједила Влада Републике Српске.
Нови контигент руских вакцина "спутњик ве" - Фото: РТРС
Нови контигент руских вакцина "спутњик ве"Фото: РТРС

Нове количине вакцина допремљене су данас у складиште увозника Крајинагрупе у Бањалуци, а намијењене су за наставак процеса ревакцинације становништва против вируса корона вакцином руског произвођача.

По завршетку процедура вакцине ће бити упућене здравственим установама које спроводе имунизацију становништва широм Републике Српске, саопштено је из Министарства здравља и социјалне заштите Српске.

У саопштењу се наводи да је, укључујући и ову испоруку, до сада у Републику Српску на овај начин стигло укупно 299.300 доза прве и друге компоненте вакцина Спутњик.

Из Министарства подсјећају да се, према упутствима произвођача, ревакцинација другом компонентом вакцине Спутњик може извршити у периоду од 21 до 90 дана након вакцинације првом компонентом.

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске још једном је позвало грађане да се што прије вакцинишуи на тај начин заштите своје здравље и допринесу што свеобухватнијој имунизацији становништва против ове болести, те подсјећа да здравствене установе у Републици Српској располажу довољним количинама вакцина више произвођача.