latinica  ћирилица
22/09/2021 |  22:40 ⇒ 23/09/2021 | 07:28 | Аутор: РТРС

Орбан организовао вечеру за учеснике Самита; Присуствовао Додик (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик присуствовао је свечаној вечери коју је у част шефова делегација учесника Демографског самита организовао мађарски премијер Виктор Орбан.
Свечана вечера (фото: instagram.com / buducnostsrbijeav) -
Свечана вечера (фото: instagram.com / buducnostsrbijeav)

Вечери су присуствовали и предсједник Србије Александар Вучић, премијер Словеније Јанез Јанша, те чешки премијер Андреј Бабиш.

Додик је претходно за РТРС изјавио да ће Орбана упознати са тим да Република Српска не признаје Кристијана Шмита за високог представника.

Свечана вечера (фото: twitter.com/vladaRS)

Додик се претходно састао са Јаншом са којим је разговарао о актуелној ситуацији у БиХ и земљама региона.

Пред почетак Самита, Додик је са предсједником Србије посјетио Цркву Светог Ђорђа у Будимпешти, гдје је разговарао са епископом будимским Лукијаном.

Српски члан Предсједништва БиХ сутра ће се обратити на Демографском самиту у Будимпешти, чија је основна тема "Породица - кључ стабилности".

Форум се и одржава у настојању да се ојача породица. Кажу да је управо мађарски модел, који је изграђен на синергији ефикасне породичне политике и успјешне економске политике, у стању дати ефикасне одговоре на демографску кризу, која погађа цијели свијет о чему ће говорити домаћин Орбан.

На Самиту учествују и бивши потпредсједник Сједињених Америчких Држава Мајк Пенс, премијер Чешке Андреј Бабиш, премијер Словеније Јанез Јанша и предсједник Србије Александар Вучић.

Додик ће, како је најављено, на маргинама самита имати више билатералних састанака са европским и свјетским званичницима.