latinica  ћирилица
23/09/2021 |  08:40 ⇒ 09:01 | Аутор: РТРС

Премијера филма Тома у Бањалуци; Сузе и смијех у публици (ВИДЕО)

Синоћ је у Синеплексу Палас одржана премијера филма Тома. Публика је била одушевљена након премијере.
Бањалука: Премијера филма "Тома" - Фото: РТРС
Бањалука: Премијера филма "Тома"Фото: РТРС

Синеплекс Палас у Бањалуци постао је богатији за још једну премијеру. Аутобиографски филм "Тома" представљен је бањалучкој публици. Премијери је присуствовала вриједна глумачка и ауторска екипа коју су чинили Драган Бјелогрлић, Тамара Драгичевић, Паулина Манов, Сања Марковић, Никола Пејаковић, Ђорђе Стојковић и Ацо Пејовић, која је скоро шест мјесеци радила на овој ​​​​​​​романтичној драми.

- У једној реченици да кажем, јако снажне емоције стижу и снажне реакције од људи који су гледали филм. То је све што бих рекао засад јер све остало би можда било патетично и преурањено. Свих ових дана један јако лијеп осјећај и мислим да је то оно нешто зашто се трудим да радим овај посао - изјавио је Бјелогрлић.

Како кажу, било је много лијепих тренутака током снимања лика и дјела Томе Здравковића. Све улоге су веома захтјевне, али је тим успио да извуче оно најбоље и публици пружи невјероватан филм који представља умјетност.

- Мени је Силвана била на нивоу Томе. Ја сам се бојао да Силвану уопште убацујем у радњу, јер сам имао жељу да правим филм о Силвани и уопште нисам смио да уђем у прицу о њој. Ко зна гдје би ме то одвело, па сам је држао као епизоду. Драган је врло храбро њу ставио и провукао као низ кроз читав филм и уствари направио ту љубавну прићу између Томе и Силване - истакао је Пејаковић.

Тома је изазвао бурне емоције код публике, а и глумци су, када је овај филм у питању, открили своје слабости.

- Први пут кад сам погледала филм гледала сам као најобичнија публика, неко ко није имао никакве везе са филмом. Ја сам се смијала, плакала и то баш плакала, исто као и ви, и била распамећена. Одгледала сам филм и помислила: "Шта се ово десило?", да бих могла опет да сједнем и погледам све испочетка - рекла је Драгичевићева.

Тома Здравковић је неко ко заувијек живи. Чак и један од наших најбољих пјевача имао је трему када је сазнао да постоји могућност да баш његов глас замијени Томин.

- Није ми било баш лако да додјем на ту прву пробу, да одрадимо то што је требало, али ми је лакше било кад сам отпјевао прву пјесму. Они су рекли да је то то и онда ми је пао камен са срца - испричао је Пејовић.

Овај импресионистички портрет Томе Здравковића ће се мјесецима приказивати, али не треба много чекати. Треба одмах, како је Мика учио Тому, узети крупну ствар, а не ситнице.