latinica  ћирилица
23/09/2021 |  18:45 ⇒ 24/09/2021 | 08:08 | Аутор: РТРС

"У НСРС поништити све што је изван Устава и Дејтона" (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик позвао је данас доносиоце одлука у Републици Српској да се окупе и у Народној скупштини пониште све што је изван Устава и Дејтонског споразума.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Коментаришући то што је Уставни суд БиХ утврдио да поједине одредбе Закона о шумама Републике Српске нису у складу са Уставом БиХ и раније одлуке на штету Српске, Додик је поручио да је крајње вријеме да Парламент Српске засиједа и поништи све неуставне одлуке и да Српска хоће да прихвати дејтонску БиХ.

- Хоћемо да кажемо да нас не занима никакав високи представник, поготово овај који се лажно представља и који би доносио неке одлуке. Видим да данас он пише неко писмо, да он нешто тражи, шта он има са платама, шта он им с тим стварима. Нека то рјешава у својој земљи, а не код нас - рекао је Додик. 

Он је позвао грађане Српске да "схвате озбиљност ситуације".

Додик је поручио да бриселске дипломате и сарајевска политика "не могу да праве земљу, јер у таквој БиХ ми нећемо да будемо".

- Бриселске дипломате се увијек нешто журе. Увијек гурају своје. Увијек је било да оно што је раније назначено у Сарајеву, тако и буде на крају, па нам само испоставе захтјев. У таквој БиХ ми нећемо да будемо - рекао је он.