latinica  ћирилица
25/09/2021 |  20:51 ⇒ 26/09/2021 | 07:46 | Аутор: РТРС

Врањеш пресудио Сарајеву; Борцу велики дерби (ФОТО/ВИДЕО)

Фудбалери Борца остварили су вриједну побједу у 11. колу м:тел Премијер лиге БиХ, пошто су на Градском стадиону у Бањалуци у дербију кола савладали Сарајево (1:0).
Борац - Сарајево (Фото: ФБ/Борац) -
Борац - Сарајево (Фото: ФБ/Борац)

Одлична фудбалска представа на Градском стадиону коју је одлучио, а ко други, него Стојан Врањеш. Играо се 47. минут, када је након центаршута Закарића, капитен Бањалучана у свом стилу, главом матирао Диздраевића, испоставиће се на крају, за велика три бода. То је капитену Борца већ седми гол у сезони, а занимљиво да и Горан Закарић има седам асистенција, и баш овај двојац чини убојити тандем "црвено-плавог" тима.

Играо је Борац добро током свих 90 минута, у првом полувремену само је Грчки нападач Панајотис Мораитис покушао седам пута, од тога она прилика у 45. минуту била је најбоља, али поготка није било.

Сарајево је најближе било изједначењу у 63. минуту, али ударац Пидре одлично је зауставио Павловић.

Овим тријумфом Борац је пети на табели са 16 бодова, колико има и Слобода на четвртој позицији, а Сарајево је остало на трећем мјесту са 17 бодова. Треба напоменути да Борац има и меч мање на свом конту.

У прве двије утакмице овог кола Рудар Приједор је савладао Радник (2:0), док је Тузла сити био бољи од Вележа (2:1).

Борац - Сарајево

БОРАЦ - САРАЈЕВО 1:0 (0:0)

Стријелац: 1:0 Врањеш (47). Стадион: Градски. Гледалаца: 6.000. Судија: Антони Бандић (Груде). Помоћници: Сретен Удовичић (Приједор) и Александар Смиљанић (Лакташи). Делегат: Марио Ђуран (Модрича). Контролор: Данко Ћавар (Широки Бријег). Жути картони: Бегић, Вушуревић, Молс (Борац), Трако, Оремуш, Кобиљар, Ахметовић.

БОРАЦ: Павловић, Јовановић, Ћорић, Бегић, Молс (од 67. Дујаковић), Војновић, Субић, Врањеш, Кулашин од 46. Вушуревић), Мораитис, Закарић.

САРАЈЕВО: Диздаревић, Пидро, Оремуш, Ђокановић (од 82. Варешановић), Бодул, Рамић (од 53. Ахметовић), Курдић, Дуповац (од 65. Фанимо), Трако (од 53. Шевељ), Капић (од 53. Лазић), Кобиљар.

Повезане вијести:

ИЗ МИНУТА У МИНУТ - Борац бољи од Сарајева у великом дербију