latinica  ћирилица
26/09/2021 |  18:48 | Аутор: СРНА

Мазалица о "јахању" градоначелника: Питам се шта је сљедеће!?

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица изјавио је Срни да је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић неко ко из дана у дан срозава углед функције коју обавља или је обављао, као градоначелник, посланик или одборник.
Срђан Мазалица - Фото: РТРС
Срђан МазалицаФото: РТРС

- Да ли у просторијама Градске управе или страначким просторијама, као градоначелник или посланик, крајње је неозбиљно и непримјерено са својим сарадницима снимати видео садржај који смо видјели. Додатно питање је како сарадница из странке прије градоначелничког мандата буде примљена без конкурса као сарадница током тог мандата, али о том потом - истакао је Мазалица упитан да прокоментарише видео-снимак који се појавио у јавности а на којем се види како његова сарадница, запослена у Градској управи Бањалука, јаше градоначелника Драшка Станивуковића, који јој објашњава како да научи да "јаше коња".

Мазалица је нагласио да кад политичара изаберу грађани, он мора да схвати да није више несташни дјечак или егзибициониста, већ неко ко мора бити узор другима.

- Прије 15 година сам први пут изабран за посланика у Народној скупштини Републике Српске и од тада немам слику са плаже, са чашом алкохола у руци, за столом на којем је послужена храна и слично. О различитим непримјереним позама и егзибицијама да не говорим. Они које изаберу грађани носе додатни терет своје функције, јер постоје неписана правила понашања за све пословне људе, а свакако и за политичаре - констатовао је Мазалица.

Мазалица је оцијенио да је избором Станивуковића за градоначелника, Бањалука, нажалост, добила ријалити звијезду, а изгубила углед који је годинама градила.

- Данас имамо прилику гледати човјека који нас представља у региону како хода плажом у купаћим гаћама, а након тога посјети манастир Острог. Који свако мало поставља слике себе како наздравља са чашом алкохола у руци. Који се игра јахања са сарадницима. Питам се шта је сљедеће? Погледати "Фарму" или "Парове", па закључити - нагласио је Мазалица.

Тим за комуникацију Градске управе Бањалука тврди да видео-снимак "школе јахања" који се појавио на интернету "није настао у просторијама ове управе нити за вријеме трајања мандата градоначелника Драшка Станивуковића".