latinica  ћирилица
27/09/2021 |  14:24 ⇒ 17:23 | Аутор: РТРС

Требиње: Служен помен војводи Недељку Видаковићу (ВИДЕО)

Бројни саборци, чланови породице, пријатељи и поштоваоци окупили су се у Требињу да одају пошту легендарном војводи Недељку Видаковићу.
Помен Недељку Видаковићу - Фото: СРНА
Помен Недељку ВидаковићуФото: СРНА

На Крстовдан 1994. године на положајима изнад Борачког језера код Коњица, са двојицом својих сабораца, погинуо је у рову од непријатељске гранате Недељко Видаковић, двадесетосмогодишњи командант легендарне Бобанске чете.

Чете из које су чак 23 борца уградила живот у одбрану Српске , борећи се на најтежим и најзахтјевнијим положајима.

Драган Ристић Бели, који је након Видаковића преузео команду над Бобанском четом, рекао је да се никада неће заборавити погибија војводе Видаковића и његових сабораца Драгана Слијепчевића, Љубише Поповића који су страдали од исте гранате, као и најмлађег припадника ове јединице Александра Маслеше који је од посљедица рањавања преминуо у јануару 1995. године.

Поред споменика славном ратном хероју служен је помен, упаљене свијеће , и положено цвијеће.

Предсједник Скупштине Борачке организације града Требиња Дејан Бодирога рекао је да се на данашњи дан присјећају погинулих бораца Бобанске чете али и свих бораца који су страдали за Републику Српску.

У рату је , такође као припадник "Бобанске чете", погинуо и Недељков брат Сава , а за своје заслуге у одбрани и стварању Републике Српске, "војвода Неђо" одликован је орденом Милоша Обилића.