latinica  ћирилица
27/09/2021 |  15:25 ⇒ 15:38 | Аутор: СРНА

Пробудити интересовање за учење језика (ФОТО)

Народна и универзитетска библиотека у Бањалуци данас бројним активностима обиљежава Европски дан језика, с циљем да код публике свих узраста пробуде интересовање за учење језика.
Европски дан језика - Фото: Facebook
Европски дан језикаФото: Facebook

Координатор Европског дана језика Љубица Милекић рекла је Срни да им је намјера да код младих развијају свијест о чињеници да више није довољно знати један страни језик, али и о израженој потреби за познавањем матерњег језика.

Она је навела да су у оквиру обиљежавања Европског дана језика додијељене и награде ученицима основних и средњих школа у Српској, који су учествовали на литерарним и ликовним конкурсима.

Милекићева је истакла значај конкурса за средњошколце о теми "На посебно те водим мјесто - куда послије короне", чији је циљ да код млађе популације утиче на развој свијести о пролазности неприлика и радовању путовањима.

- Осим тога, идеја је да се кроз истраживање других култура и језика утиче на развој осјећаја припадања европској и светској заједници - рекла је Милекићева.

Она је додала да је, између осталих активности, организована радионица за професоре страних језика "Настава страних језика према потребама сваког ученика", као и Сајам језика, у оквиру којег ће школе страних језика, институти и језички центри на штандовима промовисати програме свог рада, понуду курсева и културне активности.