latinica  ћирилица
28/09/2021 |  12:18 ⇒ 13:06 | Аутор: РТРС

РТРС у посједу документа који доводи у питање валидност дозвола Агенције за лијекове БиХ (ФОТО)

РТРС је у посједу документа који доводи у питање валидност дозвола које Агенција за лијекове и медицинска средства БиХ издајe произвођачима за производњу кисеоника као лијека, а као ненадлежна.
Агенција за лијекове БиХ - Фото: РТРС
Агенција за лијекове БиХФото: РТРС

Подсјетимо, бивши службеник Агенције за лијекове Зоран Јосиповић јуче је упозорио да је спорно добити закониту дозволу за производњу медицинских гасова у БиХ, јер се у Агенцији за лијекове БиХ поступа по Правилнику о производњи лијекова из 2014. године, који је усвојио министар цивилних послова БиХ.

 Документ

Казао је и да Агенцијом од 2016. године руководи директор из ПДП-а, који је покушао измјенити наведени правилник смислу посебних услова за медицинске гасове, али исти никада нису прихваћени од Министарства цивилних послова.

Документ

- Затим 2018. године, на приједлог директора, Стручни савјет Агенције усваја Правилник о добрим произвођачким праксама за медицинске гасове, у којем нелегално осим добрих пракси регулишу услове за добијање дозволе за производњу медицинских гасова, тиме узурпирају надлежност министра цивилних послова из члана 59. став 8. Закона о лијековима и доносе Правилник као ненадлежни, са једним насловом а другим садржајем о чему је дао мишљење и Републички Секретаријат за законодавство Републике Српске - казао је Јосиповић.