latinica  ћирилица
29/09/2021 |  18:18 | Аутор: СРНА

Вишковић: Влада ће уважити све примједбе на Нацрт закона о фискализацији

Премијер Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да ће Влада размотрити и уважити све примједбе народних посланика на Нацрт закона о фискализацији до израде коначног приједлога овог законског рјешења.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

 Током скупштинске расправе о Нацрту закона о фискализацији, Вишковић је рекао да би о овом документу требало одржати јавну расправу у периоду до 60 дана.

Вишковић је подсјетио да се Влада у мјерама Економске политике опредијелила да иде у нови систем фискализације у Републици Српској.

- Поједини привредници се жале у смислу нелојалне конкуренције и нелојалног пословања, из тог разлога се Влада одлучила да се иде у нови систем фискализације у Републици Српској - истакао је Вишковић и поздравио "честите и праве привредне субјекте који пуне буџет и улажу напоре у правцу развоја и опстанка Српске".

Он је додао да се до данас није смирила прича о Закону о играма на срећу, истичући да је због ток акта Влада сатанизована.

- До доношења закона приходи од игара на срећу су били у буџету испод 24 милиона КМ на годишњем нивоу, а са његовим доношењем приходи износе 75 милиона КМ. Мислим да има још простора за побољшање прихода у том дијелу - истакао је Вишковић.

Вишковић је рекао и да је народни посланик СДС-а Небојша Вукановић изнио низ неистина о његовим некаквим наводним "нелегалним" радњама.