latinica  ћирилица
06/10/2021 |  12:22 ⇒ 14:34 | Аутор: РТРС

Након претреса у Бањалуци и Добоју приведена два лица

Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске данас су по наредби Окружног суда Бањалука лишили слободе лица иницијала М. Г. из Добоја и В.В. из Бањалуке, саопштено је из МУП-а Српске.
Претрес "А.R.M.S Sistemi" - Фото: РТРС
Претрес "А.R.M.S Sistemi"Фото: РТРС

Незванично, полиција је привела Младена Гајића, директора Болнице "Свети апостол Лука" и Владимира Вулетића, власника фирме "А.Р.М.С. системи" из Бањалуке.

Лице М.Г. се сумњичи да је обављајући функцију директора ЈЗУ болнице "Св. Апостол Лука“ у Добоју током прошле године починио кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлашћења са лицем С.М. (које је у притвору) приликом поступка набавке медицинске заштитне опреме (одијела, маски и рукавица) за потребе болнице у Добоју.

Лице В.В. је лишено слободе због постојања основа сумње да је починио кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлашћења, а у вези са чланом кривичним дјелом помагање, те да је наведена кривична дјела починио са Б.З, тадашњим директором Института за јавно здравство Републике Српске (који је у притвору), приликом поступка набавке термалних камера за потребе Универзитетског клиничког центра Републике Српске од фирме чији је В.В. директор.

Полицијски службеници МУП-а Српске, по наредби Окружног суда Бањалука, на подручју града Добоја претресли су локацију коју користи лице М.Г. из Добоја и локације у Бањалуци коју корисити лице В.В, као и фирме чији је директор поменуто лице.

Како РТРС незванично сазнаје, предмет истраге су пословне везе између директора Болнице у Добоју Младена Гајића и директора фирме "Travel4Fun" Саше Марковића, који је средином септембра ухапшен када и директор Института Бранислав Зељковић, Драган Дубравац и Славко Бојић.

Повезане вијести:

Републичко тужилаштво: Институт за јавно здравство незаконито набављао опрему