latinica  ћирилица
06/10/2021 |  13:01 ⇒ 17:23 | Аутор: РТРС

Републичко тужилаштво: Институт за јавно здравство незаконито набављао опрему (ВИДЕО)

Републичко јавно тужилаштво, на основу прибављене документације, утврдило је постојање незаконитих радњи Института за јавно здравство Републике Српске у поступку јавне набавке камера за мјерење тјелесне температуре и медицинске опреме за потребе УКЦ-а Српске.
Републичко јавно тужилаштво - Фото: РТРС
Републичко јавно тужилаштвоФото: РТРС

- У оквиру истраге коју проводи Републичко јавно тужилаштво, на основу прибављене документације, тужилаштво је утврдило постојање незаконитих радњи у поступку јавне набавке термалних камера за мјерење тјелесне температуре за потребе УКЦ-а Српске коју је проводио Институт за јавно здравство Српске, чиме је правном лицу "А.Р.М.С системи" Бањалука прибављена имовинска корист на штету буџетских средстава која прелази 50.000 КМ, те јавне набавке медицинске опреме, чиме је правним лицима "Travel4Fun" Бањалука и Промединг Лакташи прибављена имовинска корист на штету буџетских средстава у износу од 550.000 КМ - саопштено је из Тужилаштва.

Тужилаштво проводи истрагу и у вези са поступцима јавне набавке медицинске опреме које је проводила Болница "Свети апостол Лука" у Добоју за потребе ове болнице и потребе ЈУ "Дом за старија лица Добој".

Припадници МУП-а Српске извршили су претресе на више локација, а у вези са незаконитим радњама у поступцима јавних набавки.

- МУП ове активности проводи по налогу Републичког јавног тужилаштва, Посебног одјељења за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала - наводи се у саопштењу.

Повезане вијести:

Након претреса у Бањалуци и Добоју приведена два лица