latinica  ћирилица
07/10/2021 |  11:26 ⇒ 18:31 | Аутор: РТРС

Гајић предат Тужилаштву, Вулетић у изолацији због вируса корона

Након што су јуче ухапшени због сумње на злоупотребе при набавци заштитне опреме, Младен Гајић, директор добојске болнице "Свети апостол Лука" јутрос је предат Републичком тужилаштву на испитивање, док је други ухапшени Владимир Вулетић, власник фирме "А.Р.М.С. системи" у изолацији због сумње да је заражен вирусом корона.
Републичко јавно тужилаштво - Фото: РТРС
Републичко јавно тужилаштвоФото: РТРС

Гајић ће бити испитан пред тужиоцем, а Вулетића ће исптитати накнадно када му истекне вријеме за изолацију.

Подсјећамо, Републичко јавно тужилаштво, на основу прибављене документације, утврдило је постојање незаконитих радњи Института за јавно здравство Републике Српске у поступку јавне набавке камера за мјерење тјелесне температуре и медицинске опреме за потребе УКЦ-а Српске.

- У оквиру истраге коју проводи Републичко јавно тужилаштво, на основу прибављене документације, тужилаштво је утврдило постојање незаконитих радњи у поступку јавне набавке термалних камера за мјерење тјелесне температуре за потребе УКЦ-а Српске коју је проводио Институт за јавно здравство Српске, чиме је правном лицу "А.Р.М.С системи" Бањалука прибављена имовинска корист на штету буџетских средстава која прелази 50.000 КМ, те јавне набавке медицинске опреме, чиме је правним лицима "Travel4Fun" Бањалука и Промединг Лакташи прибављена имовинска корист на штету буџетских средстава у износу од 550.000 КМ - саопштено је јуче из Тужилаштва.

Тужилаштво проводи истрагу и у вези са поступцима јавне набавке медицинске опреме које је проводила Болница "Свети апостол Лука" у Добоју за потребе ове болнице и потребе ЈУ "Дом за старија лица Добој".

- Лице М.Г. се сумњичи да је обављајући функцију директора ЈЗУ болнице "Свети апостол Лука" у Добоју током прошле године починио кривично дјело "Злоупотреба службеног положаја или овлашћења" са лицем С.М. (које је у притвору) приликом поступка набавке медицинске заштитне опреме (одијела, маски и рукавица) за потребе болнице у Добоју - саопштено је јуче из МУП-а.

Лице В.В. је лишено слободе због постојања основа сумње да је починио кривично дјело "Злоупотреба службеног положаја или овлашћења", а у вези са чланом кривичног дјела "Помагање", те да је наведена кривична дјела починио са Б.З, тадашњим директором Института за јавно здравство Републике Српске (који је у притвору), приликом поступка набавке термалних камера за потребе Универзитетског клиничког центра Републике Српске од фирме чији је В.В. директор.