latinica  ћирилица
08/10/2021 |  10:13 | Аутор: СРНА

ПУ Бањалука: Ухапшене три особе

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука ухапсили су лице чији су иницијали З.П. из Прњавора за којим је расписана централна потјерница по наредби Основног суда у Прњавору, због почињеног кривичног дјела тешка тјелесна повреда.
Министарство унутрашњих послова, ПУ Бањалука - Фото: РТРС
Министарство унутрашњих послова, ПУ БањалукаФото: РТРС

Ово лице које је ухапшено јуче предато је у Окружни центар судске полиције Бањалука, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Јуче је ухапшено и лице чији су иницијали М.И. из Бањалуке, због сумње да је 10. септембра у објекту спортске кладионице оштетило видео-лутријски терминал.

Материјална штета причињена овим кривичним дјелом оштећења и одузимања туђе ствари. износи око 2.300 КМ.

Након завршене криминалистичке обраде, М.И. је пуштен из службених просторија, те ће против њега бити достављен извјештај Окружном јавном тужилаштву Бањалука, у редовној процедури.

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука јуче су ухапсили и лице чији су иницијали Ђ.М. из Бањалуке, због сумње да је 7. септембра са приватне парцеле у мјесту Поткозарје, са машина за прераду дрвета, скинуло и отуђила два трофазна електромотора и већу количину жељеза.

Након завршене криминалистичке обраде Ђ.М. је пуштен из службених просторија, а против истог ће бити достављен извјештај о кривичном дјелу крађа Окружном јавном тужилаштву Бањалука, у редовној процедури.

Надлежној полицијској станици јуче је у 9.00 часова предсједник једног удружења грађана из Бањалуке пријавио да су у периоду од марта 2020. године до маја 2020. године, из просторија удружења отуђене двије машине за вакумирање воћа и један хигијенски сто.

Пријављено је и да је из просторија овог удружења измјештена сушара за сушење воћа, а простор у коме се налазила сушара прилагођен је за потребе једног угоститељског објекта.

Према изјави предсједника удружења, материјална штета причињена овим кривичним дјелом износи 37.627 КМ.

О овом догађају је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

На подручју Полицијске управе Бањалук јуче је евидентирано осам кривичних дјела, једно нарушавање јавног реда и мира, 15 саобраћајних незгода у којима је једно лице смртно страдало и два лица су задобила тјелесне повреде, а догодио се и један пожар.