latinica  ћирилица
10/10/2021 |  17:04 ⇒ 17:54 | Аутор: СРНА

Цвијановић дала подршку Народној партији Српске (ФОТО)

Потпредсједниca СНСД-а Жељка Цвијановић данас је дала подршку Народној партији Српске, коалиционом партнеру СНСД-а, и пожељела им срећан рад и да окончају све изборне процедуре и кораке који су неопходни да се странка позиционира како треба за наредне изборе.
Жељка Цвијановић са представницима Народне партије Српске - Фото: РТРС
Жељка Цвијановић са представницима Народне партије СрпскеФото: РТРС

Она је захвалила предсједнику НПС-а Дарку Бањцу и његовим колегама што су годинама као дио скупштинске већине показали да знају шта су национални интереси Републике Српске, што су чланови коалиције која води овакву државотворну политику и жели да Српска буде мирна и стабилна "да не мора да се бори са било ким ко узурпира њене надлежности".

Фото: РТРС

- Вјерујем да ће и разговори у Народној скупштини Републике Српске бити на линији тога да се да чврста подршка дејтонским опредјељењима и рјешењима која су јасно поставила нашу уставну позицију - рекла је Цвијановић новинарима у Бањалуци пред почетак Изборне скупштине НПС-а.

Република Српска је, како је истакла, сагласност дала управо на онај концепт у Дејтону, који је препознат Уставом БиХ, а он је саставни дио Дејтонског споразума, налази се у Анексу четири.

Фото: РТРС

- Сматрамо да би БиХ имала далеко више шансе да смо се држали тих рјешења умјесто што смо добили велики експеримент, наметнута рјешења, различите експерименталне фазе у којима су се изродиле различите институције које нису успјеле да нам омогуће неку унутрашњу кохезију, да нас учине ближе једне другима у БиХ него су стално тема расправе и несагласности зато што узурпирају надлежности других нивоа власти, а нису задужени за та овлаштењa - рекла је она.

Цвијановић је изразила увјерење да ће бити настављен успјешан рад у оквиру владајуће коалиције.