latinica  ћирилица
10/10/2021 |  18:24 ⇒ 18:44 | Аутор: РТРС

Сергеј Лавров стигао у Београд

Министар спољних послова Руске Федерације Сергеј Лавров стигао је у Београд.
Лавров стигао у Београд - Фото: РТС
Лавров стигао у БеоградФото: РТС

Лаврова је на аеродрому "Никола Тесла" дочекао српски шеф дипломатије Никола Селаковић, као и амбасадор Русије Александар Боцан-Харченко.

Лавров ће се састати са предсједником Србије Александром Вучићем у згради Генералног секретаријата предсједника Републике, након чега су планиране изјаве за медије.

 Очекује се да двојица званичника разговарају о даљем развоју билатералних односе двије земаље, о стању у нашем региону, а нарочито би у средишту пажње требало да буду бурна ситуација на Косову и Метохији, послије напетости коју је изазвала власт Аљбина Куртија шаљући специјалце РОСУ на административне прелазе на сјеверу српске покрајине.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да ће вечерас у Београду разговарати са министром иностраних послова Русије Сергејом Лавровом о Уставном суду БиХ, као и о питању фунцкије високог представника у БиХ.

Лавров у Србију долази као гост скупа у част оснивања Покрета несврстаних, будући да Русија од јула ове године има статус земље посматрача, као и Србија.