latinica  ћирилица
11/10/2021 |  08:33 | Аутор: Глас Српске

Бањалучко студентско позориште добило позив за "Златни витез" у Москви

Бањалучко студентско позориште добило је позив за учешће у званичној конкуренцији на престижном међународном позоришном фестивалу "Златни витез" који се ове године одржава од 21. новембра у Москви.
Бањалучко студентско позориште - Фото: Глас Српске
Бањалучко студентско позориштеФото: Глас Српске

Позив за дипломску представу Надежде Костић "Након представе", аутора Зорана Костића, у режији Јелене Трепетове Костић потписао је глумац и редитељ Николај Бурљајев, директор Фестивала "Златни витез". Фестивалска представа Бањалучког студентског позоришта биће изведена 24. новембра 2021. године на сцени Руске академије драмских умјетности.

Делегацију Студентског позоришта у Москви предводиће позоришни режисер Александар Пејаковић као директор фестивала "Кестенбург" и предсједник Скупштине Бањалучког студентског позоришта који ће поред учешћа на "Златном витезу" посјетити и Представништво Републике Српске у Руској Федерацији.

- Ово је четврта посјета представника управе Бањалучког студентског позоришта Москви, што показује опредијељеност БСП-а ка јачем окупљању студената Српске и Русије. Подршку нашем одласку поред Представништва РС у Србији пружиће и Представништво Српске у Руској Федерацији што је одличан знак пријатељства - рекао је Пејаковић.