latinica  ћирилица
14/10/2021 |  08:11 ⇒ 12:25 | Аутор: РТРС

Зејак: Све што се заговара о Српској покушавају наметнути Србима на Космету (ВИДЕО)

Ноћ на сјеверу КиМ протекла је мирно, али је народ уплашен и узнемирен, изјавио је за Јутарњи програм РТРС-а дописник Срне са КиМ Недељко Зејак.
Акција косовске полиције у Косовској Митровици (Фото: ТВ Мост) -
Акција косовске полиције у Косовској Митровици (Фото: ТВ Мост)

Бројне очи Срба са КиМ уперене су у Републику Српску јер све то што се заговара о Српској покушавају наметнути Србима на Космету, изјавио је Зејак.

Зејак наглашава да то другим ријечима значи да "тај сјевер Космета задрже у саставу Косова да не би било стварања неких нових цјелина".

- И отуда тај став САД и Велике Британије да нема више исцртавања граница на Балкану – рекао је Зејак.

Зејак је поручио да је "очигледно да све док постоји Република Српска, на једној и на другој страни ћемо имати и тај захтјев Срба, односно став Албанаца да неће дозволити да се на сјеверу КиМ формира нека нова Република Српска".

Истиче да то значи да "по том плану или стратегији Србија може постојати само у границама односно од Пирота до Шапца, Дрине или од Суботице и Палића доље до Рашке".

- Све друго је практично отцијепљено од Србије или се планира да буде отцијепљено – поручио је Зејак.

Зејак је нагласио да свима мора бити јасно да је ово "стратегија западних сила и западних земаља који се огледају у јучерашњем саопштењу из НАТО-а у којем су практично дали подршку акцији коју је Курти реализовао у Сјеверној Митровици".