latinica  ћирилица
17/10/2021 |  20:29 ⇒ 21:52 | Аутор: РТРС

Оправдане инвестиције у Јахорину (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је за РТРС да су оправдане инвестиције Републике Српске у Јахорину и да је стратешки циљ дићи Јахорину као туристичку дестинацију.
ОЦ Јахорина (фото:JahorinaOC) - Фото: Facebook
ОЦ Јахорина (фото:JahorinaOC)Фото: Facebook

Додик каже да је на Јахорини тренутно запослено око 3.000 људи, да Република Српска осим директних инвестиција помаже и градњу потребне инфраструктуре.

- Република Српска овдје улаже кроз реконструкцију Рајске долине, али и кроз рјешавање питања хотела Партизан. Сматрали смо да је неопходно да се изгради потребна инфраструктура која подржава пријем већег броја туриста како би се продужила и зимска и љетна сезона - рекао је Додик у Дневнику плус.

Додик истиче да је крајње вријеме да се Јахорина прогласи нациоланим парком и да нико не би требало да има нешто против тога.

Он каже да епидемија вируса корона има несумњиве посљедице по привреду, укључујући и активности на Јахорини, али да то не зауставља градњу.

- Побједничка логика је да се гради, прави, да спремно дочекамо крај пандемије - рекао је Додик и напоменуо да се земље које су имале већи степен вакцинације враћају привредним активностима.