latinica  ћирилица
19/10/2021 |  10:38 ⇒ 11:56 | Аутор: СРНА

Вулић: За разлику од Рамића, ми поштујемо све жртве и заједнички живот нам је прихватљивији од мржње

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентране скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је Срни да Емир Рамић може причати шта хоће и колико хоће, али за разлику од њега Република Српска и њен народ поштују све жртве и заједнички живот им је далеко прихватљивији од мржње.

- Такође, за разлику од њега, ми не мислимо да страни тутори треба умјесто домаћих институција да доносе законе, нити мислимо да се тако штити уставност, а још мање гради повјерење - рекла је Вулићева одговарајући Емиру Рамићу, директору тзв. института за истраживање геноцида Канада, да је овај институт успио у канадском парламенту да се избори за "усвајање закона о забрани негирања геноцида".

Она је поручила да о којем год закону да је ријеч, став Српске би био исти - то је посао од народа изабраних представника, а не неких неизабраних странаца.

Рамићева реакција услиједила је након изјаве предсједника Српске да институт за истраживање геноцида није никакав институт већ једна мала НВО, која узима донације од људи из дијаспоре и шаље којекакве дописе институцијама по Канади и глуме институт.