latinica  ћирилица
19/10/2021 |  11:42 ⇒ 11:45 | Аутор: СРНА

Амбасада Велике Британије: Нема мјеста запаљивој реторици

У БиХ нема мјеста запаљивој реторици која подстиче на подјеле, речено је Срни из Амбасаде Велике Британије поводом ратнохушкачке поруке усмјерене против Срба, које је на свом "Твитер" налогу објавио конзул БиХ у Франкфурту Адмир Атовић.
Амбасада Велике Британије у БиХ - Фото: klix.ba
Амбасада Велике Британије у БиХФото: klix.ba

- Уједињено Краљевство је снажно предано територијалном интегритету и темељној структури БиХ као јединствене, суверене државе која се састоји од два ентитета. Наш циљ је стабилна, просперитетна и инклузивна БиХ. Нема мјеста запаљивој реторици која подстиче на подјеле јер она само онемогућава овај циљ - наводе у британској Амбасади.

Из Амбасаде Велике Британије додају да је, према њиховим сазнањима, твит уклоњен, те да Министарство иностраних послова у Савјету министара истражује овај инцидент.

Конзул БиХ у Франкфурту Адмир Атовић је на свом Твитер налогу објавио ратнохушкачке поруке усмјерене против Срба уз повике "Алаху Екбер", уз које су се догодили многи терористички акти у Европи.

- Сто хиљада Босанаца са искуством рата тренутно живи у Босни! Муниција у Коњицу и Горажду! Хаубице у Травнику! Ручни бацачи у Хаџићима! Итд. Уздај се у се и у своје кљусе!.Знају они да ово није шала и да босанска снага није мала маца! Еф. Велић. Алаху екбер - написао је Атовић на Твитер налогу, који је касније угасио.

Повезане вијести:

Амбасада САД: Неприхватљиво помињање рата и пријетња оружјем