latinica  ћирилица
19/10/2021 |  16:35 ⇒ 16:35 | Аутор: Б92

Роналдо звао Зидана да наслиједи Солскјера

Зинедин Зидан озбиљан је кандидат да преузме кормило Манчестер јунајтеда, преносе медији у Шпанији.

Бивши тренер и играч Реала фигурира као опција да на кормилу славног клуба замијени Норвежанина Олеа Гунара Солскјера који је на удару бројних критичара.

Иако управа Јунајтеда за сада стоји иза менаџера, још који пораз у наредној тешкој серији утакмица могао би да их натјера да реагују.

Јунајтед је у посљедње вријеме играо лоше и неубједљиво и многи сматрају да је Солскјер изгубио конце и да више не може да контролише ситуацију у свлачионици.

Отуда је и шпански новинар Едуардо Инда у ТВ шоу "Ел Чирингвито" открио да је клуб са Олд Трафорда већ контактирао Зидана.

- Зидан може да води тим који пожели. Јунајтед је опција која му се појавила недавно, током паузе због мечева репрезентација. Чуо сам да га је ПСЖ већ тражио, они су га одувијек жељели - каже Инда.

Изненађење су позиви из Енглеске, а посебно то да иза евентуалног доласка на Театар снова стоји његов бивши ученик у Реалу - Кристијано Роналдо, који се вратио у редове Јунајтеда.

- Њукасл га је такође желио, али је у паузи недавно имао позив из Манчестер јунајтеда да замијени Солскјера. Особа која стоји иза тога и која га је препоручила управи је Кристијано Роналдо - поручио је шпански новинар.

Он додаје да је Зидан првобитно реаговао одбијањем, јер чека посао у репрезентацији Француске, да води тим на Мундијалу у Катару 2022. године, али да би могао и да се предомисли.

Манчестер јунајтед је велики изазов и могао би да му понуди такав уговор по ком би са Дијегом Симеонеом био најплаћенији стручњак на свијету.

Како познаје Варана и Роналда, могао би из њих да извуче максимум и помогне Јунајтеду да се стабилизује послије слабог старта.