latinica  ћирилица
19/10/2021 |  16:56 ⇒ 20:47 | Аутор: РТРС

Шеранић: Биће отклоњене препреке и коначно омогућена набавка кисеоника (ВИДЕО)

Стање у испоруци кисеоника јавним здравственим установама у Републици Српској - једина је тачка дневног реда 22. посебне сједнице Народне скупштине Српске која ће бити одржана сутра у подне.
Ален Шеранић - Фото: РТРС
Ален ШеранићФото: РТРС

У оквиру ове тачке на дневном реду су и двије подтачке - Информација о проблемима у вези с испоруком кисеоника одговарајућег квалитета и концентрације прописане за лијек јавним здравственим установама у Српској у вријеме ванредне ситуације, али и Закон о лијековима и медицинским средствима Српске, а у њему је кључно - оснивање републичке Агенције за лијекове и медицинска средства.

Тиме ће, потврдио је за РТРС министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић бити отклоњене административне препреке Агенције за лијекове БиХ и коначно омогућена набавка адекватног кисеоника за здравствене установе у Српској.

- Тежња је била да и постојећи закон, који је упућен у Скупштину, буде на неки начин усаглашен са директивама саме европске Комисије, али и да што мање ремети тржиште, како бисмо, прије свега, привредним субјектима дали могућност да нормално функционишу и раде, како бисмо обезбиједили све оно што је потребно за наше пацијенте у неком наредном периоду - рекао је Шеранић.