latinica  ћирилица
19/10/2021 |  18:03 ⇒ 18:07 | Аутор: Агенције

Вучић ће одликовати Џонија Депа 15. фебруара

Предсједник Александар Вучић најавио је данас да ће на Дан државности Србије, 15. фебруара, одликовати глумца Џонија Депа у знак захвалности за поштовање које указује Србији, као и због бројних пројеката који у Србији запошљавају велики број младих људи.
Александар Вучић и Џони Деп - Фото: ТАНЈУГ
Александар Вучић и Џони ДепФото: ТАНЈУГ

Деп је у сусрету са предсједником рекао да је почаствован одлуком да буде награђен орденом за заслуге и да ће 15. фебруара поново доћи у Београд на свечану церемонију, саопштила је прес служба предсједника Републике.

- Биће ми велика част да дођем у Србију 15. фебруара и присуствујем свечаној церемонији. Наставићу да радим на промоцији ваше дивне земље - истакао је Деп и захвалио предсједнику Вучићу на указаној части.

Он у Београду борави због вечерашње промоције првог анимираног серијала произведеног у Србији за глобалну дистрибуцију "Puffins Impossible".

Серијал који је реализован уз подршку Министарства културе и информисања Србије, креирао је Јерволино студио, а продукцију потписује студио АДС /Архангел Дигитал Студиос/ српског глумца Милоша Биковића.

Вучић је послије састанка са Депом и представницима Јерволино студија рекао да производња оваквог серијала није важна само за тај студио и АДС, већ и за српску креативну индустрију, као и за промоцију Србије у свијету.