latinica  ћирилица
24/10/2021 |  09:32 ⇒ 10:09 | Аутор: РТРС

Тужна прича са срећним крајем дјечака Дејана Зорића (ВИДЕО)

Дјечак Дејан Зорић из Доњих Агића код Новог Града, чија је тешка судбина погодила регион посљедњих годину и по дана, најзад има кров над главом. Овом тринаестогодишњаку, добри људи изградили су кућу и учинили све да Дејан има дјетињство као и његови вршњаци.
Кућа дјечака Дејана Зорића - Фото: РТРС
Кућа дјечака Дејана ЗорићаФото: РТРС

Тужна прича о једанаестогодишњем Дејану Зорићу, којег је мајка оставила и који живи у урушеној кући са баком и дједом, никога није оставила равнодушним, а његове сузе подстакле су и многе друге да заплачу. Дејан је упркос тешком животу добар ђак, а бави се и спортом. Данас каже, захваљујући добрим људима који су му помогли и изградили кућу, има много бољи живот.

- Данас имам кућу, собу, купатило и остало. Када дођем из школе љепше ми је. Много људи ми је помогло. Раније су другари, исто су се понашали као и сада јер нису ме одвајали. Много се дружимо скоро сваки дан и имам посебно другаре којима све могу рећи. Живот је тренутно бољи него што је био - каже Дејан.

Дејанов тренер каратеа, Милан Јовановић, један је од људи који су дали све од себе како би овом дјечаку којег живот није мазио, саградили кућу. Оно што су наумили то су и урадили.

- Одређена група људи нас пет, шест који смо свим срцем ангажовали све и пријатеље и родбину и другаре. Скупили смо се онда смо радили марљиво и за рекордно вријеме и што се тиче правне стране и легализације земљишта, објекта и свега. Успјели смо да том малом дјечаку помогнемо - наглашава Јованић.

Дејанов тренер каже да је он изузетан дјечак, добар спортиста и друг.

- Када га видите ви већ видите да је он у души добар. Боже мој, свако дијете има неке своје несташлуке али он је добар и оно што је најважније јесте да се труди. Дејан се труди и да буде добар спортиста и редован је на тренинзима и увијекк га упитам и за оцјене у школи и кажем, у складу са његовим могућностима, он је одличан дјечак - додао је Јованић.

Ниједно дијете на овом свијету не треба да буде запостављено, како од родитеља, тако и од друштва. Помоћ и изграђена кућа само су доказ да несебична брига још увијек живи у нама. И Дејан је на сопственом примјеру научио шта значи бити човјек и како се осјећа онај који најзад угледа свјетлост дана. Нама је обећао да ће, када порасте, дати све од себе да чини добра дјела и помаже другима.