latinica  ћирилица
25/10/2021 |  09:49 | Аутор: СРНА

Илић: Наставак сједнице сутра расправом о задужењу града

Скупштина града Бањалука наставиће сутра сједницу одборничком расправом о приједлогу одлуке о задужењу Бањалуке емисијом хартија од вриједности, рекао је предсједник Скупштине Младен Илић.
Младен Илић (фото: Синиша Пашалић / РАС Србија) -
Младен Илић (фото: Синиша Пашалић / РАС Србија)

Илић је навео рекао да се сједница наставља расправом у вези са задужењем града Бањалуке.

- Прошли смо расправу о Нацрту ребаланса буџета за ову годину, објективно још неколико тачака ће вјероватно изазвати неку већу пажњу, тако да би било мало тешко процијенити до када ће трајати, у сваком случају настављамо са засједањем - рекао је Илић за Срну.

Он је навео да су сви одборници који су се поново тестирали негативни и моћи ће да присуствују засједању, као и да за за сада нема најављених изостанака.

- Вјерујем да су неке бурне ствари иза нас, надам се да ће одборници схватити важност ове сједнице, да дискутујемо конкретно о темама на скупштини. Дио око нацрта ребаланса буџета је прошао, настављамо са дијелом који се односи на задужење града, а све остале тачке су неке редовне ствари које Скупштина града углавном нађе концнзус, односно одлуке које се најчешће усвоје са свим гласовима за - навео је Илић.

Он вјерује да ће шесто засједање градског парламента бити завршено у дану или максимално до краја сриједе.

Пред одборницима ће се у наставку засједања наћи низ других важних тачака, између осталих, Нацрт првог урбанистичког плана Бањалуке, препоруке о кориштењу ћирилице и одлука о усвајању плана капиталних инвестиција града у периоду од 2021. до 2023. године, више одлука о додјели у закуп пословних простора под посебним условима, те више тачака из области просторног уређења.

На дневном реду шесте сједнице налазе се 64 тачке, од којих је током досадашњег рада највише пажње привукло разматрање Нацрта ребаланса буџета који износи 166,6 милиона КМ и већи је од првобитног за 16,87 милиона КМ или 11,3 одсто.

Градски парламентарци су једногласно на засједању 11. октобра усвојили прве три тачке дневног реда које се односе на консолидовани извјештај о извршењу буџета града Бањалука за период од 1. јануара до 30. јуна.

Усвојена је и одлука о расподјели утврђеног суфицита и неутрошених намјенских средстава за 2020. годину и из претходног периода.

Сједница је прекинута 12. октобра, након сазнања да је шеф Клуба одборника СНСД-а Драгослав Топић позитиван на вирус корона, а након тога екипе бањалучког Дома здравља тестирале су све одборнике и све оне који су били присутни у скупштинској сали.