latinica  ћирилица
25/10/2021 |  12:17 ⇒ 13:31 | Аутор: РТРС

Додик: Разговараћемо са свима осим са Шмитом (ВИДЕО)

Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ рекао је данас на конференцији за новинаре да ће у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ разговарати са свима, осим са Кристијаном Шмитом, који није легитимно именован за високог представника, а којег не признаје нити Савјет безбједности.
Милорад Додик -
Милорад Додик

- Одједном сада хоће да разговарају, а ми нећемо. Хоћемо разговарати са свима, осим са Шмитом. Са Шмитом не желим разговарати ни у форми приватног лица. Док год Шмит не буде именован у Савјету безбједности Уједињених нација, за нас нема никакав легитимитет - истакао је Додик.

Додик је подсјетио да је Српска тражила да се регулише рад Уставног суда законом о Уставном суду како је то у свим земљама.

- И шта смо добили - Уставни суд у којем пресуђују три странца и два муслимана, и доносе одлуке о томе да одузму земљиште и шуме Српске, а исто власништво над шумама и земљиштем остаје на простору Федерације БиХ и Брчко дистрикта - рекао је Додик.

Он је појаснио и да ће српски представници присуствовати Парламентарној скупштини БиХ само из једног разлога.

- Идемо на сједницу да подржимо иницијативу да се смјени неодговорни министар одбране БиХ Сифет Поџић. То је порука и лидеру СДС Мирку Шаровићу и осталима из опозиције како то изгледа, ако хоћеш нешто да урадиш, а да од њих нешто очекујеш - додао је Додик.

Истакао је да ће СНСД у четвртак на Палама одржати сједницу Главног одбора, те се захвалио коалиционим партерима који стоје на бранику Српске.