latinica  ћирилица
25/10/2021 |  13:09 ⇒ 13:17 | Аутор: СРНА

Дурић: Највише оболијевају невакцинисане особе, ситуација сложена

Епидемиолошка ситуација у Требињу је веома сложена, недјељама се биљежи велики број обољелих од ковида, а највише је млађих и невакцинисаних, изјавила је епидемиолог у требињском Дому здравља Јелена Дурић.
Јелена Дурић (фото: youtube.com/HercegTelevizija) -
Јелена Дурић (фото: youtube.com/HercegTelevizija)

- Највећи број обољелих особа није вакцинисан. Десет седмица имамо између 80 и 100 нових обољелих, што је обесхрабрујуће велики број. Огроман је притисак на Дом здравља, службу породичне медицине и Хигијенско-епидемиолошку службу - рекла је Дурићева за Срну.

Она је навела да се епидемиолошке мјере не поштују, па је једини начин борбе против епидемије вируса корона вакцинација која се спроводи континуирано и у то се улажу максимални напори.

- Доступне су нам све врсте вакцина и има их довољно. Позивамо све грађане који се до сада нису вакцинисали да то што прије учине - рекла је Дурићева.

Она је додала да је неопходно да грађани избјегавају масовна окупљања у затвореном простору, те да се епидемиолошке мјере поштују.

На ковид одјељењу требињке Болнице је 46 пацијената, од којих је 27 на кисеоничкој терапији, а једна особа је на неинвазивном респиратору.