latinica  ћирилица
25/10/2021 |  13:22 ⇒ 15:53 | Аутор: РТРС

Цвијановић са Дачићем и Пастором; Односи Српске и Србије на највишем нивоу

У свечаној атмосфери, у сусрет обиљежавању 30. годишњице Народне скупштине Републике Српске, данас смо у Палати Републике угостили драге пријатеље, предсједнике Народне скупштине Републике Србије Ивицу Дачића и Скупштине Аутономне покрајине Војводине Иштвана Пастора, написано је на Инстаграм профилу предсједнице Српске.
Цвијановић, Пастор, Дачић и Чубриловић - Фото: СРНА
Цвијановић, Пастор, Дачић и ЧубриловићФото: СРНА

- Заједнички смо оцијенили да су институционални односи Србије и Републике Српске на највишем нивоу, те изразили пуну опредијељеност даљем јачању сарадње и наших братских веза - наведено је у изјави.

Цвијановић је истакла да се институционална сарадња Српске и Србије манифестује великим политичким разумијевањем.

- Такође, реализација значајних пројеката од изузетног је значаја и од њих нећемо одустати упркос блокадама политичког Сарајева. Они су непријатељи сваког великог пројекта у Републици Српској, а посебно оних које реализујемо уз подршку или ангажман Србије - рекла је Цвијановић.

Цвијановић сматра да је присутна општа хистерија против Срба, Републике Српске и Србије.

- О свему разговарамо са представницима институција Србије. Вјерујем у опстанак Републике Српске, враћање наших надлежности и у исправно функционисање у складу са Уставом. Вјерујем и у снагу и потенцијал Србије која је најважнији фактор региона, свидјело се то некоме или не - рекла је Цвијановић.

 

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)