latinica  ћирилица
25/10/2021 |  14:09 ⇒ 14:43 | Аутор: СРНА

ЦИК: За изборе у Приједору пријављено 11 странака и пет независних кандидата

Централна изборна комисија БиХ разматрала је на данашњој сједници Извјештај о извршеним провјерама политичких субјеката за учешће на Пријевременим изборима за градоначелника Града Приједора 12. децембра и овјерила пријаве за 11 политичких странака и пет независних кандидата.
Приједор - Фото: РТРС
ПриједорФото: РТРС

За учешће на Пријевременим изборима за градоначелника Града Приједора овјерене су политичке странке и независни кандидати: СДС - Српска демократска странка, ПДП - Партија демократског прогреса, ДНС - Демократски народни савез, Савез независних социјалдемократа - СНСД - Милорад Додик, Радничка партија, Лијево крило.

Овјерени су и РЕ-БАЛАНС, Круг, СНС ФБиХ - Само најбољи иду напријед, Демократски центар Републике Српске, Отаџбинска странка, Слађана Радаковић, Данијел Симатовић, Младен Унијат, Вијекослав Крнета и Саша Ступар.

- У складу са Упутством о редослиједу изборних активности за одржавање пријевремених избора за градоначелника Града Приједор овјерене политичке странке захтјеве за овјеру коалиција подносе до петка, 29. октобра до 16.00 часова - саопштено је из ЦИК-а.