latinica  ћирилица
26/10/2021 |  09:42 ⇒ 11:50 | Аутор: РТРС

Бањалука: Расправом о задужењу настављена сједница Скупштине града

Сједница Скупштине града Бањалука настављена је јутрос одборничком расправом о приједлогу одлуке о задужењу емисијом хартија од вриједности.
Скупштина града Бањалука - Фото: Тwitter
Скупштина града БањалукаФото: Тwitter

Пред одборницима је и низ других важних тачака, између осталих, Нацрт првог урбанистичког плана Бањалуке, одлука о усвајању плана капиталних инвестиција града у периоду од 2021. до 2023. године, више одлука о додјели у закуп пословних простора,под посебним условима, као и препоруке о коришћењу ћирилице.

Предсједник Скупштине Младен Илић рекао је да ће одборници, уколико то буде могуће, данас прећи све тачке дневног реда, те да ће сједница трајати до вечерњих часова.

Одборник СНСД-а Невена Тодоровић рекла је да јутрос на сједници нису испоштоване епидемиолошке мјере, да маске не носе сви нити је било мјерења температуре на улазу.

Подсјећамо, прва сједница након љетне паузе прекинута је 12. октобра након сазнања да је шеф Клуба одборника СНСД-а Драгослав Топић позитиван на вирус корона, а након тога екипе бањалучког Дома здравља тестирале су све одборнике и све који су били присутни у скупштинској сали, од којих је још неколико особа било позитивно.